Van zelf je billen afvegen tot aan je elleboog in de stront zitten

Ja ja, de zonen kunnen sinds kort zelf hun billen afvegen. Natuurlijk heb ik het niet over zoon1, u zult wel denken. Ik heb het natuurlijk over de andere twee zonen. Voor zoon3 is het gezien zijn kalenderleeftijd heel prima dat hij dat nu zou kunnen. Voor zoon2, die bijna elf jaar is, is het minder logisch, maar gezien zijn beperking dan toch juist weer erg knap. Dat deze nieuwe fase voor beiden nu tegelijk komt, voelt als een grote stap vooruit. Hoe vaak heb ik de afgelopen tien jaar niet gehoord: “Ik ben Klaaahaaar!” Mijn zuchten werden steeds groter als ik het hoorde, maar ja, billen afvegen hoort ook bij het moederschap. En dat is dan nog het minst erg in de categorie ‘poep’. Leest u maar eens mijn blog terug van een aantal jaar geleden. Toen heeft zoon2 zijn hele kamertje onder de poep gesmeerd. Dat was pas drama, zelfs in vergelijking tot wat er laatst gebeurd is.

Zoon2 kwam thuis uit school en begon aan zijn dagelijkse ritueel. Jas uitdoen, schoenen uitdoen, sokken uitdoen. Naar de wc, worstje eten, ijsje eten en daarna is het tablettime. Er was geen enkel probleem, sterker nog, ik genoot van de stilte die bleef na de grote boodschap. Zoon2 kreeg zijn worstje en ging met zijn tablet naar zijn kamer. Toen kwam zoon3 thuis, die heeft niet persé een ritueel, maar moest wel poepen.

“Mama!” Oh nee, dacht ik, ik zou toch niet? “Mama, het wc papier is op! Kan je een nieuwe rol aangeven?” Ik haalde opgelucht adem, want ik hoefde enkel maar wc-papier aan te geven, verder niets. Ik ging maar al te graag een nieuwe rol halen. En dat was fout. Er hadden alarmbellen moeten gaan rinkelen toen hij riep dat het wc papier op was. Ik geef hem de rol aan, zeg nog dat hij behoorlijk stinkt en ben weer de huiskamer in gegaan. Toen ik een uur later zelf naar de wc ging, zag ik zijn hoopje nog liggen. Ik mopperde naar hem en trok door. Maar er gebeurde niets. Ik trok nog een keer en toen kwam er water naar boven. Ik raakte in paniek, want als water vanuit de wc-pot omhoog komt is dat niet goed. Ik probeerde wat te prikken met de toilette stok (hoe heet dat ding? oja toiletborstel). Het haalde niets uit. In mijn paniek drukte ik nog een keer op doortrekken, nu kwam het water  bijna over de rand. Ik moest iets langs hebben. Het enige dat ik kon bedenken was mijn nordicwalking stok. Ik ben maar gaan poeren, maar het hielp niks… Kalm blijven. Ik bedacht dat ik nog een heel dunne stofzuigerslang had liggen die bedoeld is om tussen radiatoren te kunnen komen, het bleek de miskoop van de eeuw en lag te niksen in mijn bergkast. Dat ding zou nu echter wel van pas komen, dacht ik. Ik zou de grote prop net kunnen doordrukken voorbij de bocht. Ik er in met dat ding, maar niks hoor, ik bleek de prop alleen maar verder te hebben aangedrukt. Toen kreeg ik het geniale idee om de doodlebooster te pakken. Een doodlebooster is een soort stofzuiger die andersom werkt. Dus eigenlijk een grote blaasföhn. Deze zou ik kunnen aansluiten op de stofzuigerslang die al ver in de pot zat. Er zou stevige lucht doorheen worden geblazen en hup, de prop zou wegschieten… Zo is het helaas niet gegaan. Nee, de stevige lucht zorgde er niet voor dat de prop door kon schieten, maar het zorgde ervoor dat het poepwater omhoog schoot… recht in mijn… Ik was ten einde raad. Fijn hoor, die jongens die hun billen zelf kunnen afvegen… Ik bedacht dat ik liever billen stond af te vegen dan dat ik in de poep stond te roeren.

Ik pakte de schoonmaakhandschoenen erbij zodat ik met de slang iets dieper de pot in kon komen. En zo kwam het dus dat ik tot mijn elleboog in de stront zat.

Het is uiteindelijk goed gekomen,  ik was d(r)olblij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *